For å lage denne retten til 2 personar treng du:
* 400 gram svinefilet * 1/2 raud chilli, finhakka * 1/2 ts paprikakrydder * 1/2 ts chillipulver * 1 ts olivenolje * 1 stor raud paprika, i bitar * 1 stor gul paprika, i bitar * 1 stor grøn paprika, i bitar * 1/2 squash, i bitar * 1/2 raudløk, i båtar * 2-3 fedd kvitløk, finhakka * 33 ml soyasaus (eit shotteglas) * 1 liten sjalottløk, finhakka * 1/2 dl tørr kvitvin * 1,25 dl fløte * 25 g smør i terningar * salt, pepar, sitron * Couscous *
Paprikasaus:
Når det er 5-10 minuttar igjen på steiketida til svinefileten tar du ut folien med den bakte paprikaen, og legg den i ein plastpose i fryseren. Sjalottløk og kvitvin kokes til løken er blank, og vinen så godt som heilt fordampa. Paprikaen tas utav frysen og skrelles medan den fremdeles er lun. Kjør dei til ein fin purè, og tilsett pureen til løken. (Her tar eg normalt ut svinet så det får kvile) Tilsett fløten og reduser til ønska konsistens. Normalt heldt det med 10 minuttet. Monter med smør, sil og smak til med salt, pepar og sitron.
Server med couscous, og gjerne resten av vinflaska :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar