- 1 pk pizzagjær
- 500 g mjøl
- 3 dl vatn
- 1/2 dl olje
- 1/2 ts salt
Pizzafyll:
- 200 g kjøttdeig
- 400 g hakka tomater
- 1 dl vatn
- 1 ss tomatpurè
- 1/2 løk, finhakka
- Litt hakka oregano og basilikum
- salt og pepar
Kvitløksdressing på 1-2-3:
- 1 dl crème frâiche/rømme
- 1-2 kvitløksfedd
- salt og pepar
- Litt lime/sitron
- Evt. litt frisk grasløk om du har!
Topping:
- 50 g bacon
- 50 g salami
- 50 g chèvre
- 50 g parmesan
- 200 g norvegia
Skjær baconet i store bitar og rasp osten. Lag gjerne ein frisk salat også medan du ventar på at deigen hevar ferdig.
Kjevl så ut deigen, og ha fyllet utover. Fordel så dei ulike ostane utover og avslutt med å spre bacon og salami på toppen. Dryss over havsalt og steik på 225 grader til deigen er gjennomsteik og osten er gyllen.
Server umiddelbart :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar