Verdens beste foccacia lagar du slik:
- 5 dl lunka vatn
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 11-12 dl kveitemjøl
- Maldonsalt og olivenolje til toppen
Etter at deigen har etterheva stikk du fleire hol i det med fingeren. Hell så over litt olivenolje, og maldonsalt etter ønska mengde. Eg er svært glad i salt, så eg er ikkje gniten her.
Steik så brødet til det er gyllent. 40 minutter på 190 grader på varmluft, seier søstra mi. Eg har ikkje så fancy ovn, så eg steiker det på rundt 200 grader, oppe og nedevarme, i omlag 35 minutt. Prøv deg fram med din ovn :)
Dette blir eit ganske stort brød, så du kan gjerne fryse det ned i porsjonspakkar. Dersom du kikkar innom ein del av oppskriftene her på bloggen, vil du merke at mangen av dei linkar til denne foccacian. Det er nemlig veldig greitt å ta opp fra frysen og servere attåt supper/salater og lignende. Tin det på lav temperatur i ovnen for best resultat. Ellers er det suverent som hovudgjest, omringa av vin, ost, salte skinker, tomat, aioli, pesto, druer, balsamico, basilikum og avokado.. Mmmm.. Gledar meg til eg skal frotse i det etter at Knøttet er ute!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar