Kjøttboller:
- 3 loffskiver utan skorpe
- 0,75 dl melk
- 300 g kjøttdeig
- 1 egg
- 1 kvitløksfedd
- 25 g parmasan
- frisk bladpersille
- salt og pepar
- 0,5 dl griljermjøl, eller tørre brødsmular
- Olivenolje til steiking
Tomatsaus:
- 1 sjalottløk
- 1,5 ss olivenolje
- 400 g hermetiske tomatar
- 0,5 ts tomatpurè
- 150 g makaroni
- 0,5 ts sukker
- frisk oregano
- salt og pepar
Legg loffen i blaut i melka i ca. 15 min. I mellomtida lagar du tomatsausen ved å finhakke løk og steike den i olivenolje i ei panne. Når løken er blank, heller du over tomater og tomatpurè. Ha i sukker, smak til med salt og pepar. La det heile småkoke på svak varme medan du lagar kjøttbollane. Tilsett makaronien slik at den får koketid som anbefalt på pakken.
Ha kjøttdeigen i ein bolle. Klem ut melka fra loffen, skjær den i små bitar, og ha det over i bollen. Tilsett egg og bland alt godt saman. Finhakk kvitløk og bladpersille, og bland dette inn i kjøttblandinga saman med revet parmasan, litt salt og pepar.
Form kjøttbollene, så jevne i størrelse som mulig, for å få jevn steiking. Bruk kaldt vatn og to spiseskjeer. Dypp kvar bolle i griljermjølet. Hell godt med olje i ei steikepanne og steik kjøttbollane på middelsvarme til de er gylne, og gjennomsteikte. Ha de så over i tomatsausen, tilsett finhakka bladpersille og server med godt brød til. Eg anbefalar enten foccacia, eller dette deilige kvitløksbrødet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar