Registrer stats

mandag 16. juni 2014

Tunfisk med wasabicrêm og thaisuppe

Jeg synes det er veldig gøy å lage mat, og elsker å invitere venner og familie på middag og diske opp med en treretters. En av gangene dette gikk bra, var da jeg lagde denne forretten. Jeg fant oppskriften på Trines matblogg, som igjen fant den i "Gourmet til folket", som er en kokebok om nettopp det - få gourmetmat i ditt eget hjem.


 Det var første gang jeg brukte fersk tunfisk, og det kan virkelig anbefales! Bilder underveis utgikk, da det ble veldig travelt før gjestene kom - som alltid! Bildene av det ferdige resultatet er dessverre ikke helt topp heller, da maten måtte på bordet umiddelbart etter at den var lagt opp.

Denne oppskriften er til 4 personer.






Tunfisken:
200 gram tunfisk
2 ts hvitløkspulver
svart nykvernet pepper

Wasabikrem:
2 dl crême fraîche
3 ts wasabipulver
1 ts limesaft
1/2 ts salt
1/3 ts sukker
1 ts finhakket løk

Thaisuppe:
4 dl fiskekraft
5 ss grovhakket scampi
5 ss grovhakket sjampinjong
1 laurbærblad
1 ts finhakket chilli
6 mynteblad
2 ts limesaft
1 ts finhakket ingefær
3 ss fiskesaus
2 ts solsikkeolje
salt og nykvernet pepper

Salat:
1/2 beger ruccolasalat
100 gram nykål  


Kydre tunfisken med pepper og hvitløkspulver og gni det godt inn. Brun fisken på alle sider i en tørr teflonbelagt stekepanne. Legg tunfisken på en tallerken til avkjøling.Bland sammen alle ingrediensene til wasabicrêmen.
Skjær hodekålen i tynne strimler og la de stå under kaldt rennende vann noen minutter slik at kålen blir mildere og sprø. Bland kål og rucculasalat og fordel salaten på tallerknene.

Stek alle grønnsakene til thaisuppen i litt solsikkeolje i ca 2 minutter. Tilsett væsken og la koke i ca 4 minutter. Smak til suppen med salt og pepper og tilsett eventuelt mer vann eller fiskekraft/fiskesaus dersom suppen er for sterk/mild. Tilsett scampi og la suppen trekke i et halvt minutt. Server suppen umiddelbart etter at scampien er ferdigtrukket. Du kan eventuelt gjøre ferdig suppen på forhånd og varme den opp før servering og så ha scampiene oppi rett før servering.

Servering: Skjær tunfisken i ca 1/2 cm tykke skiver. Legg tunfisken oppå salaten. Fordel litt wasabicrême oppå tunfisken og pynt eventuelt med litt chili. Server suppen ved siden av.



I gourmet til folket anbefales denne vinen til: Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2008.

Det ble virkelig godt, og jeg gleder meg til å lage det igjen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar