Registrer stats

lørdag 22. mars 2014

Sukkerpasta

...bruker jeg når jeg skal lage figurer i 3D til kakene mine. Da vil ikke marshmallowfundant, eller marsipan, være stivt nok til å holde formen over lengre tid.

Til sukkerpasta trenger du bare en spesiell ting, og det er tylose. Det kan du kjøpe for eksempel her. Ellers har du nok de fleste ingrediensene i kjøkkenskapet ditt. Du trenger:




  • 1 spiseskje lys sirup
  • 4 spiseskjeer varmt vann 
  • 1 spiseskje tylose (eller tragant/cmc)
  • Ca 300 gram melis 





Slik gjør du:

Ha glukosen i det varme vannet og rør godt. 

 
 
Ha i halve mengden melis og tylosen. Bland godt og ha i mer melis til massen er bare litt klissete. Bruk hendene til å kna på slutten.
      

Lurt å farge det nå om det skal farges, da det tar lengre tid å kna fargen jevnt ut senere. Det går an altså, hvis du ikke har bestemt deg for farge enda. 


Del deigen i mindre emner og rull til pølser. Det er vanskelig å kna opp senere om emnene er store! Pakk de godt inn i plastfolie og ha de så i lukket pose/boks.Sukkerpastaen kan oppbevares lenge i kjøleskap, så dette kan du lage i god tid. Du kan også lage ferdige figurer og blomster i god tid før du skal pynte kaken. 



Husk å ha mye melis under pastaen før du kjevler den ut! Tykkelsen på pastaen din avhenger av hva du skal lage, så her må du prøve deg fram.

Lykke til :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar