Registrer stats

tirsdag 11. mars 2014

Verdens beste hvitløksbrød

Dette brødet er bare helt himmelsk! Jeg kan spise bare det, og nyyyte. Forøvrig er det helt nydelig til lasagne, salater, supper og så videre. Nam nam nam!
Jeg ble tipset om oppskriften av min søster, og husker ikke hvor hun har funnet den.

Til ett svært brød trenger du:


  • 1. kg hvetemel 
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 2 egg
  • 1 klype salt
  • 4-5 dl lunket vann
  • 0,5 dl olje av nøytral smak

Til pensling trenger du 1. egg. Dersom du ønsker kan du bruke sesamfrø, eller valmuefrø på toppen.

Til hvitløkssmøret trenger du:
  • 1 stk hvitløk, altså en hel bunt med hvitløk
  • 350 g meierismør
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Bland gjær og sukker og hell det oppi det lunkne vannet. La det stå til det begynner å boble. Visp så inn salt, oljen og 2 egg. Tilsett melet.
2. Bland sammen og elt godt. Deigen skal være litt seig.
3. Sett til heving til deigen er dobbel størrelse, ca en time.




4. Del deigen i tre deler og trill ut til like lange emner (brødet skal dekke et stekebrett). Lag en flette av deigen. Pensle med det sammenvispede egget og strø eventuelt over sesam og/eller valmuefrø.
5. Sett til etterheving i minimum en halvtime.
6. Stek på 190 grader i rundt 40 minutter, eller til brødet har fått en pen gylden farge.


7. Sett brødet til kjøling. Når det har blitt kaldt skjærer du 2 cm brede kutt ned i brødet. Obs at brødet skal henge sammen i bunn!
8. Bland smøret med presset hvitløk og smør ned i mellom skivene på brødet. Sett brødet på varmluft i ovnen ved 120 grader til hvitløkssmøret har smeltet godt inn i brødet.


Etter punkt 7, kan brødet godt fryses. Jeg pleier å lage så stor oppskrift, og enten lage to brød, eller å lage et stort brød og fryse resten i små pakker. Da er det lett å ta opp nok til bare meg og Mr. O visst vi skal ha det til en suppe eller noe. Når brødet er tint, fullfører du punkt 8, og du er klar for en kjempegod middag :)











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar