Til kakebunnen trenger du:
- 300 g brunt sukker
- 3 egg
- 3 dl solsikkeolje
- 300 g kveitemjøl
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts vaniljeekstrakt
- 300 g revne gulrøtter
- 100 g hakka valnøtter
Til kremosttoppingen treng du;
- 600 g melis
- 100 g smør
- 250 g naturell kremost
Slik gjør du:
Ha sukker, egg og olje i en bolle og miks det godt sammen. Tilsett vaniljeekstrakt og alt det tørre gradvis.
Rør så inn raspa gulrøtter og hakka valnøtter for hånd til det er jevnt fordelt.
I oppskriften står det at kaken skal steke i 20-25 minutter på 170 grader, menn da har jeg aldri fått den gjennomstekt. Kaken skal vere litt "svampete" og bløt når den er ferdig, men ikke helt "suppe" i midten. La kaka hvile litt før du har den over på rist for avkjøling.
Topping:
Ha melis og smør i en bolle. Miks godt sammen. Tilsett så kremosten og visp på middels hastighet i minst 5 minutter til blandingen er lett og luftig.
Når kakebunnene er avkjølt, smører du kremosttopping på bunnen og legger over neste bunndel. Smør igjen kremost på før du legg på toppen. Det er lurt å bruke bunnen av kaken som topp siden den er helt flat. Fordel resten av toppingen på toppen og på sidene av kaken.
Pynt gjerne med valnøtter og kanel.
Dersom du skal ha lokk på kaken, gjør du akkurat som beskrevet her, men bruker mye mindre kremost rundt kaken. Følg fremgangsmåte her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar