Registrer stats

mandag 24. mars 2014

Verdens beste (gulrot)kake!

Det er virkelig helt sant - dette er verdens beste kake! Hummingbird stiller med oppskriften, og jeg anbefaler alle å prøve den!

Til kakebunnen trenger du:


  • 300 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 3 dl solsikkeolje
  • 300 g kveitemjøl
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g revne gulrøtter
  • 100 g hakka valnøtter

Til kremosttoppingen treng du;
  • 600 g melis
  • 100 g smør
  • 250 g naturell kremost

Slik gjør du:

Ha sukker, egg og olje i en bolle og miks det godt sammen. Tilsett vaniljeekstrakt og alt det tørre gradvis.



Rør så inn raspa gulrøtter og hakka valnøtter for hånd til det er jevnt fordelt.

                                 

I oppskriften står det at kaken skal steke i 20-25 minutter på 170 grader, menn da har jeg aldri fått den gjennomstekt. Kaken skal vere litt "svampete" og bløt når den er ferdig, men ikke helt "suppe" i midten. La kaka hvile litt før du har den over på rist for avkjøling.


 
 
Jeg pleier å steker hele røra i en omgang. Da steker jeg den opp mot 1 time. Alternativt kan du fordeel blandingen i tre kakeformer x 20 cm og steke de i rundt 30 minutter. Da slipper du å skjære den til for å ha fyll inni til slutt. Du kan nemmelig møte problemer når du skal dele kaken. Dette er ikke så lett dersom den er bløt i midten. Skal du dele kaken anbefalar jeg forøvrig en god kakedeler. Min er kjøpt på ebay, of course. Obs at det er tagger på strengen; er den helt glatt biter den mye dårligere!

Topping:

Ha melis og smør i en bolle. Miks godt sammen. Tilsett så kremosten og visp på middels hastighet i minst 5 minutter til blandingen er lett og luftig.



Når kakebunnene er avkjølt, smører du kremosttopping på bunnen og legger over neste bunndel. Smør igjen kremost på før du legg på toppen. Det er lurt å bruke bunnen av kaken som topp siden den er helt flat. Fordel resten av toppingen på toppen og på sidene av kaken.


Pynt gjerne med valnøtter og kanel.

 
 
Dersom du skal ha lokk på kaken, gjør du akkurat som beskrevet her, men bruker mye mindre kremost rundt kaken. Følg fremgangsmåte her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar