Til sukkerpasta trenger du bare en spesiell ting, og det er tylose. Det kan du kjøpe for eksempel her. Ellers har du nok de fleste ingrediensene i kjøkkenskapet ditt. Du trenger:
- 1 spiseskje lys sirup
- 4 spiseskjeer varmt vann
- 1 spiseskje tylose (eller tragant/cmc)
- Ca 300 gram melis
Slik gjør du:
Ha glukosen i det varme vannet og rør godt.
Ha i halve mengden melis og
tylosen. Bland godt og ha i mer melis til massen er bare litt
klissete.
Bruk hendene til å kna på slutten.
Lurt å farge det nå om det skal farges, da det tar lengre tid å kna fargen jevnt ut senere. Det går an altså, hvis du ikke har bestemt deg for farge enda.
Del deigen i mindre emner og rull til pølser. Det er vanskelig å kna opp senere om emnene er store! Pakk de godt inn i plastfolie og ha de så i lukket pose/boks.Sukkerpastaen kan oppbevares lenge i kjøleskap, så dette kan du lage i god tid. Du kan også lage ferdige figurer og blomster i god tid før du skal pynte kaken.
Husk å ha mye melis under pastaen før du kjevler den ut! Tykkelsen på pastaen din avhenger av hva du skal lage, så her må du prøve deg fram.
Lykke til :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar