Registrer stats

mandag 29. februar 2016

Kranselag


"... også kalt sperreskål eller mønsåsfest, er en gammel byggetradisjon som gikk ut på at snekkerne setter opp en krans eller busk i mønet når huset var under tett tak. Byggeherren spanderte så en fest på snekkerne innen en uke. I dag er dette gjerne en gave eller et måltid. Holdes festen i tide henges det til takk opp flagg eller en blomsterkrans på et synlig sted, vanligvis i mønsåsen på saltak, ellers i et hjørne av flattaksbygg. Dersom dette ikke gjøres innen en uke etter kransen/busken er reist, vanker det i stedet en fillemann eller mønsåskall.
Tradisjonen har røtter som lar seg spore tilbake til Sentral-Europa omkring 1400-tallet"  - Wikipedia
 

                                                                                                                          Første desember 2015 var det kranselag med pizza, snop, brus og tebrød til dei superflinke snekrarane våre! Dei låg forann tidsskjema, og alt tyda på at me skulle være inne i nytt hus til sommaren 2016 som planlagt! HURRA!



Det er litt større enn huset me bur i no, ja.. Også er det veeeldig nærmt! Det er på godt og vondt. Det er veldig kjekt å sjå huset ta form rett utanfor stuevinduet, men samtidig så er det pining å ha det så nærme, og å være så nære, men likevel så langt unna. Eg er klar over at dette går kjempefort, men det føles liksom så lenge til sommeren og innflyttning!  #Tidagårsåsaktenåreingledersegtilnokogøy



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar