Hamburgerbrød har eg derimot funnet ein favorittoppskrift på! Oppskrifta er frå Trines matblogg, og kan verkeleg anbefalas!
Til 5 hamburgerbrød treng du:
- 1,25 dl melk
- 0,5 dl vatn
- 0,5 ss sukker
- 0,5 ts salt
- 12 gram fersk gjær
- ca 250 gram kveitemjøl
- 25 gram smør, i terningar
- vatn + sesamfrø
Hev deigen til dobbel størrelse, minst i 30 min! Del så deigen i 5 delar, ca 100 g per del. Rull emna til bollar, og trykk dei flate med handa. Etterhev i minimum 30 min! Pensl så brøda med vatn, og strø over sesamfrø. Dersom deigen har heva seg mykje, kan du trykke brøda litt flatare. Steik i 10-12 minuttt på 225 grader. Følg med dei, så dei vert gyllen, men ikkje brent.
Til sjølve burgerane treng du:
- 400 g kjøttdeig
- 1 egg
- 1 sjalottløk
- ein chilli
- eit fedd kvitløk
- salt og pepper
Steik karbonadane i rikelig med smør/olje på middels varme, slik at dei vert gjennomsteikt, men ikkje svir seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar