Dette trenger du for å lage deilige sjokoladekjeks:
- 250 gram hvetemel
- 25 gram maizenna
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts knust maldonsalt
- 135 gram smør
- 140 gram brunt sukker
- 115 gram sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 gram sjokoladebiter
Rull sammen deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie. Legg i kjøleskap over natta, eller i ca. 8 timer.
Del så deigen i 25 like emner (ca 38 gram per kjeks). Ikke ha kjeksene for flate, da de fyter enda mer ut i ovnen. Plasser kjeksene på et stekebrett. Stek kjeksene i 18-20 minutter på 175 grader, midt i ovnen. Ta de ut fra ovnen når deigen begynner å sprekke opp. Strø gjerne litt maldonsalt over.
Kjeksene er best ferske, så ikke stek opp flere enn du trenger. Slik deig holder seg en 3-4 dager i kjøleskapet, eller en god stund i fryseren :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar