Registrer stats

onsdag 25. juni 2014

Sjokoladekjeks

Jeg ønsker å dele en nydelig oppskrift på sjokoladekjes med dere! Jeg lagde de for første gang til 25-årsdagen min, og de ble veldig bra. Det eneste er at de skli veldig utover i steikeovnen, så min gode plan om uttrykte kjeks ble ikke fullt så god likevel.. OBS at deigen bør ligge over natta for å sette seg!



Dette trenger du for å lage deilige sjokoladekjeks:
  • 250 gram hvetemel
  • 25 gram maizenna
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts knust maldonsalt
  • 135 gram smør
  • 140 gram brunt sukker
  • 115 gram sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 gram sjokoladebiter



Rull sammen deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie. Legg i kjøleskap over natta, eller i ca. 8 timer.

Del så deigen i 25 like emner (ca 38 gram per kjeks). Ikke ha kjeksene for flate, da de fyter enda mer ut i ovnen. Plasser kjeksene på et stekebrett. Stek kjeksene i 18-20 minutter på 175 grader, midt i ovnen. Ta de ut fra ovnen når deigen begynner å sprekke opp. Strø gjerne litt maldonsalt over.

Kjeksene er best ferske, så ikke stek opp flere enn du trenger. Slik deig holder seg en 3-4 dager i kjøleskapet, eller en god stund i fryseren :)

 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar